Brodăm Vise și Împletim Culori

În ultimii ani, s-a observat o creștere accentuată a pieței broderiei, atât în zona de handmade cât și în industria echipamentelor necesare producției de broderii digitale.

Acest lucru a creat astfel nevoia unui suport de informații pe această ramură.

Un principal suport de informații legate de procesul de realizare a broderiilor cu mașinile de brodat, care de altfel ne-a inspirat în realizarea acestei idei de blog îl dețin cei de la ”Embro expert în broderie” (https://masinidebrodat.ro/). De asemenea, se mai găsesc informații despre mașinile de brodat și pe diferitele site-uri de vânzare a acestor echipamente.

 În țara noastră există prea puține informații adunate la un loc în acest domeniu care a devenit din ce în ce mai căutat.

Există o singură revistă apreciată ce se numește Lucru de mână în care se găsesc informații interesante legate de broderia manuală, în special pe parte de goblenuri și mai există câteva cărți de specialitate, destul de vechi cu broderie tradițională tot manuală și mai nimic despre broderia executată cu mașinile de brodat.

 Astfel că, am identificat această nevoie în urma căreia dorim realizarea unui blog ce va oferi informații, idei, mostre (la cerere), programe de broderie, tipare, grafice, instrucțiuni, sfaturi și multe altele, toate legate de broderia manuală modernă, tradițională dar cel mai important, cea digitală realizată cu mașinile de brodat atât cu cele de tip hobby cât și cu cele industriale.

Un alt motiv, pentru care dorim realizarea acestui blog este acela că la noi în țară au apărut foarte multe ateliere și școli pe linia broderie-croitorie atât în mediul online cât și în cel offline încât ar fi păcat să nu le facem cunoscute și să nu le promovăm cu tot ce aduc ele mai bun pe piață.